المصري اليوم
رصدت «المصرى اليوم» ظهور رغيف خبز جديد بأسواق القاهرة بسعر ١٠٠ قرش بجودة عالية وحجم كبير، وذلك فى العديد من مناطق محافظة القاهرة، فيما أوضح الدكتور محمد أبو شادى، وزير التموين والتجارة الداخلية، أن الأمر يعود لأصحاب المخابز الحاصلين على رخصة من المحليات ووزارة التموين لبيع «الخبز الحر». وقال أبو شادى إن صاحب المخبز يسعى لتحسين جودة الرغيف ويزيد من حجمه وبالتالى يرفع سعر البيع، وأضاف لـ «المصرى اليوم»: «ماحدش ضرب المواطن على إيده علشان يشترى الرغيف أبوجنيه». وأكد الوزير أن الحكومة تدعم رغيف الخبز فئة (٥ قروش، و٢٠ قرشا) ولن تلجأ إلى رفع سعره خلال الفترة المقبلة.
من جانبه، قال عبدالله غراب، رئيس الشعبة العامة للمخابز، بالاتحاد العام للغرف التجارية، تعليقا على ظهور رغيف بسعر جنيه: «مالناش دعوه بيه»، موضحا أن أصحاب تلك المخابز يشترون الدقيق الفاخر الحر فئة ٧٢% بسعر ٣٦٠ جنيها للجوال ١٠٠ كيلو، وبالتالى يبيعون وفقا للعرض والطلب.
بجنيه الله يجنكم كمان و كمان...
ReplyDeleteقديما قالوا ....الملافظ سعد وانت ياسيادة الوزير المحترم خادم وحامى هذا الشعب أللى قدرك علير ربنا لحماية الغلابة تقول لهم ماحدش ضرب ايدكم عشان تشتروة بالضبط لافارق بينك وبين البائع الصايع الذى يبيع هذا الرغيف ويقول نفس الكلام عند مناقشتة.....ماهو حضرتك ماتعرفش هذا الرغيف أصلا ولاشفتة لأن الرغيف أبو شلن بيحضر لك طازة وسخن من مخابز القوات المسلحة أنت واللى حواليك من الوزرا مدعوم من دم وقوت الشعب ....لنا الله يامصر .
ReplyDeleteطب والدقيق المدعوم بتاعك اللى المفروض بيروح للناس الغلابة ماهو بيتغير مساره الى الرغيف ابو جنيه اللى الناس هتشتريه غصب عنها عشان مش هتلاقية الرغيف المدعوم بعد ما الدقيق ما تسرق وترجع تقولى محدش ضربهم على اديهم ان لو منهم مشهتقول كدة
ReplyDelete